bewustzijn van schijn

bewustzijn van schijn

Met trots laat Marjolijn van den Assem (zie ook https://www.friedrichnietzsche.nl/nietzsche-artikelen/nietzsche-als-inspirerende-startmotor/) weten dat haar nieuwe boek is verschenen. Het heeft de uitnodigende titel bewustzijn van schijn over het schouwspel tussen brief en Tegenbrief gekregen. Het boek zal worden gepresenteerd op 30 september a.s. om 17.00 uur in het Nietzsche Dokumentationszentrum Naumburg(Saale) in Duitsland.

Marjolein van den Assem
bewustzijn van schijn

Met 288 pagina’s inclusief 60 potloodtekeningen op transparant papier, is het een lijvig boek geworden waarin de serie op het transparante papier heel fraai op elkaar doorschijnt en de tekeningen als het ware in elkaar overvloeien. Fred Sonnega verzorgde de fotografie, Florette Dijkstra nam de begeleidende teksten voor haar rekening. Uiteraard is het boek ook in het Duits, Engels en Frans verkrijgbaar.

Aangezien Naumburg niet naast de deur ligt is het goed te weten dat op vrijdag 26 november a.s. bij TENT Rotterdam, platform voor hedendaagse kunst, de solo-tentoonstelling ‘bewustzijn van schijn’ plaatsvindt, met daarbij veel werken uit het nieuwe boek. Op dezelfde lokatie is 12 december a.s. een speciaal boek evenement waarbij in dialoog met publiek en aan de hand van een rondleiding op werk en boek door Marjolijn wordt ingegaan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *